Ruralship: Youth Power

Aquest és un projecte d’intercanvi dins del programa Erasmus +, on un grup de joves viatja per uns quants dies a un país dins de la Unió Europea. Esta subvencionat per la UE, és a dir, que és una activitat gratuïta i a la vegada enriquidora amb la qual els joves aprenen diferents idiomes, cultures i sobretot es diverteixen.

En aquest intercanvi juvenil han participat 8 joves de la província d’Alacant i Valencia: Agres, Alcosser, Muro d’Alcoi i Bocairent. A més a més, estos tenen entre 12 i 17 anys i coneixen estos tipus de projectes gràcies a l’Associació AMICS (www.amics.eu). D’altra banda, han participat 2 grups de 6 joves de Letònia i Polònia, de la mateixa franja d’edat i han gaudit de l’experiència. Cada grup estava acompanyat per dos monitors amb experiència en treball internacional amb joves.

El diumenge 17 vam arribar amb tots els grups a l’hora de dinar i durant tot el dia ens vam dedicar a jocs de presentació. El dia següent les activitats eren en grups grans enfocades en  trencar el gel i el dimarts 19 ens vam centrar en activitats d’intel·ligència emocional i autoestima. El dimecres vam tractar els temes d’estereotips i de relacions tòxiques. El tema d’aquest projecte és l’apoderament del jovent d’àmbit rural i també la salut mental.

El dijous 21 vàrem anar a Penyíscola, el poble veí d’Alcossebre, a visitar el castell i fer un Escape Town. Vàrem passar allí tot el dia i fou molt interessant. El divendres 22 vam aprofitar el dia per a conèixer els jocs tradicionals i els menjars dels 3 països, per la vesprada vàrem pintar unes samarretes blanques i les vàrem signar entre tots. Dissabte 23 vàrem treure conclusions i vàrem preparar els pròxims intercanvis (a Letònia en Juliol 2022 i a Polònia en Agost 2022).

Algunes de les raons que ens han fet vindre ací i que creem que compartim amb la majoria de les persones interessades en estos projectes es principalment obrir la nostra ment a conèixer diferents persones, tradicions cultures, llengües i així aprendre conjuntament.

Altres experiències enriquidores que s’emporten de fer projectes Erasmus+ és obrir-se mentalment per al futur, tindre més facilitat a l’hora d’anar a treballar o estudiar a l’estranger i poder integrar-se amb gent d’altres cultures.

Signat: Eva, Julia, Maite, Lys, Saray, Oscar, Silvia, Altea, Aitana, Alba i Antonio.