Youth Exchange FINLAND

Del dia 5 al 12 d’agost de 2023, 6 joves d’Agres (i dels pobles veins), acompanyats per 2 monitores d’AMICS, han estat a Finlandia, al Centre de joventut de Marttinen (Virrat) i s’ho han passat d’allò més bé. Mireu les fotos i seguiu llegint baix per a descobrir tot el que ha sigut la seua experiència!

GRACIES ERASMUS+!!!

Que dir d’aquesta aventura, el dia 5 d’agost em vaig pujar a un avió sense quasi conéixer a ningú i hui baixe amb moltes noves amistats i la maleta plena de records.
Sens dubte allò que més m’ha agradat ha sigut la companyia, però cal nombrar les meravelloses vistes quan obriem la finestra i la gran quantitat d’activitats que hem fet.
Nosaltres vam preparar tres activitats: en primer lloc vam ensenyar un poc sobre la mostra cultura a través de les danses, seguidament vam jugar a pilota valenciana i per finalitzar varem realitzar un “Marttinen’s Got Talent” en el qual cada país ens va mostrar alguna cosa representativa d’on venen. El mòdul d’Espanya vam realitzar també dos “energizers” molts entretinguts per a començar el dia amb vitalitat.
Ha estat un plaer conéixer sobre 4 països diferents, la seua cultura i la seua gent. Estic molt agraïda d’haver tingut aquesta oportunitat, un viatge inoblidable

Tània López

Del viatge a Finlàndia m’enduc moltes coses positives i memòries que no caduquen.
Una de les coses a destacar ha sigut la interculturalitat que hi havia a l’intercanvi. La manera en la que les cinc nacionalitats hem convigut en un matex espai, fent les mateixes activitats i coneguent coses noves sobre cadascuna d’elles, m’ha paregut increible.
A més, el fet d’estar rodejat per la natura ha aportat a l’experiència un toc de màgia finlandesa.
En resum, ha sigut un viatge ple d’emocions en el que hem aprés sobre diferents cultures i maneres de veure el món.

Pau Camps

En aquest Erasmus hem conegut persones de quatre diferents països: Irlanda, Eslovènia, Croàcia i Finlàndia. Durant aquesta setmana hem pogut veurer com anàvem formant un gran grup junt als demés, gràcies a les activitats fetes i a les experiències viscudes junts que ens han unit a tots els països participants. Hem pogut aprendre més sobre la cultura dels altres països, com amb el ball de Irlanda, amb els Kahoots de Croàcia i Finlàndia, amb el joc sobre Eslovènia i hem pogut aprendre un poc més sobre la nostra pròpia cultura i com poder transmetre-la als demés a través de la nit cultural i les activitats fetes per Espanya com ballar danses, jugar a pilota valenciana i fer un Talent Show per a que tots mostraren una petita part de a on venen. Marttinen ens ha aportat molts de records i d’amistats que perduraran en les nostres memòries gràcies a les seues activitats al aire lliure, com el tir amb arc, poder pillar canoes i inclús poder fer bridgeswing. Aquest Erasmus ha sigut una experiència única i que ens ha aportat molt per al nostre futur. Junt a gent increíble hem pogut conèixer un poc més de nosaltres mateixos.

Saray Soler

Ha sigut una experiència inoblidable, un dels viatges on més especial m’he sentit. Viure amb persones de quatre països diferents pot arribar a ser un repte per les diferències culturals, diferència lingüística… Tot i que hem trobat una connexió que ens ha fet estar junts. Fent així amics pel camí d’aquesta aventura, recordant sempre el que ens han fet sentir. Pot ser que estiguem lluny però mai lluny del nostre cor. Personalment, hem crescut tots, alguns hem superat pors, altres no, que també està bé, hem tingut esperançes, hem descobert coses que no sabíem de nosaltres mateix. També hem aprés el que és la inclusió, ja que és prou important contar amb totes les persones sense deixar a cap de cosat, ja que les coses de vegades són millor si tots ens recolçem.
Això, un viatge amb moltes coses apreses.

Blanca Durà

Si he de descriure l’Erasmus amb una sola paraula em quede clarament amb increïble , no tinc paraules per a decriure-ho.
El dia 5 sortirem cap a Helsinki on vam passar la nit i al dia seguent pillavem un bus amb la resta de països i ens dirigiem a Marttinen on passariem tota la setmana.
El primer dia va ser per a coneixer a la resta de gent , el dia 7 vam fer les activitats de Irlanda i Croacia , a la primera ens van esenyar coses tipiques d’allí i per la vesprada un joc de taula anomenst NFE box.
El dia 8 per a mi va ser un dia de molta adrenalina ja q era dia de aventures , pel mati multiaventura i per la vesprada vaig fer puenting , va ser brutal. Eixe dia per la nit vam tindre la nit intercultural i nit a la sauna i jacuzzi.
El dia 9 ens va tocar als espanyols fer l’activitat , vam fer danses , pilota valenciana i un Got talent. Per la vesprada va ser el torn de Finlandia.
El dia 10 van fer l’activitat els d’Eslovenia , em va resultar molt entretinguda, despres de dinar vam tindre una mica de temps lliure i despres la festa de despedida , per la nit vam fer una foguera al raco d’un llac .
I va arribar el dia 11 on despres de dinar retornavem cap a Helsinki 🥹
Ens vam firmar tots entre tots en un paper que l’hem llegit esperant a l’avió , ha segut molt emotiu veure tot els amics d’altres paisos deien de tu.
Hui un poc trists tornem a la nostra terreta on continuarem preparant mes programes Erasmus, que ens permetran viatjar , coneixer a noves persones i cultures molt diferents a la nostra.

Sara Francés

Com a pares d’una d’aquestes personetes que ha tingut la oportunitat de gaudir d’aquestes experiències també ens agradaria donar la nostra aportació.
Ens sembla un privilegi que la nostra filla puga gaudir d’aquestes experiències. Amb aquest, ja serà el tercer any consecutiu en el que participa, tant en viatges a l’estranger com ací al País Valencià. Pensem que son enriquidores al 100%.
-Per la oportunitat de viatjar i tot el que això ens reporten els viatges a qualsevol persona,
-Per la oportunitat de conviure amb adolescents d’altres pobles i d’altres cultures per obrir ments,
-Pel compromís que comporta participar en aquests intercanvis; de preparació, de convivència, de participació en activitats…
-Per la quantitat de relacions que s’estableixen, on poden expressar les seues inquietuds per les temàtiques que es desenvolupen durant els intercanvis.
De ben segur que aquestes activitats, com totes, es poden millorar i dependrà de la valoració constructiva dels participants, així els que venen al darrera el podran aprofitar.
En definitiva, sols ens queden paraules d’agraïment a AMICS EU per portar-nos a Agres aquesta oportunitat.

Família d’una participant

El 5 d’Agost vam agafar l’avió per anar a Helsinki i vam visitar la ciutat. Al dia següent vam agafar un autobús per anar a Marttinen, on hem passat una setmana amb joves de Croacia, Eslovenia, Finlandia i Irlanda.
El projecte no tenia un tòpic en concret, però sobretot vam tractar temes com el respecte, la inclusivitat, diversitat i cultura.

Cada dia un país havia d’exposar les seues activitats a tot el grup, vam fer balls típics, jocs, esports i moltes reflexions.
El lloc, a quatre hores amb bus de Helsinki, és una illa rodejada per un llac d’aigua gelada on ens vam poder banyar i anar amb canoa. A més també va haver un dia que varem fer multiaventura.

Però a part de totes aquestes experiències, el millor i més bonic son les amistats que em fet, amb les quals ens agradaria mantindre el contacte i tornar a coincidir en altres projectes. Dit açò, espere que aquestes meravelloses experiències arriben a orelles d’altres joves i s’animen a llançar-se a l’aventura.

Júlia Ferràndiz

El Youth Exchange en Marttinen ha sido mi primera experiencia como monitora. Éramos un grupo de 8 personas y hemos salido el 5 de agosto de Alicante con destino Helsinki y, después de una noche en la capital finlandesa, hemos ido en autobus hasta el Youth Centre Marttinen. Éramos un grupo de unas 40 personas formado por jóvenes de Finlandia, Eslovenia, Irlanda, Croacia y, por supuesto, España. La ubicación era magnífica, rodeada de dos lagos y de naturaleza. El centro estaba lleno de atracciones que podíamos disfrutar por nuestra cuenta, como los varios campos de baloncesto, voleibol, fútbol, ​​botes de remos, bicicletas (y mucho más), o con un guía, como el puenting y el parque de escalada. Realmente he apreciado el sitio porque ofrecía muchas oportunidades de entretenimiento y creo que es la mejor manera de enseñar a los jóvenes que hay muchas cosas que se pueden hacer dejando un poco de lado la tecnología. Además del lugar, estoy muy satisfecha con la organización, por la que cada país tenía la tarea (o la oportunidad) de organizar un energizer y una actividad de grupo de dos horas y media. Ha sido muy interesante ver cómo los distintos grupos de jóvenes lograron preparar actividades tan interesantes como instructivas. En una semana hemos tenido el honor de conocer y presentar aspectos de las diversas culturas europeas presentes. Hemos comido, bailado, jugado y reído. Hemos hecho nuevas experiencias, Hemos conocido nuevos lugares y nuevas personas y ha sido super guay.

Elena Crobu (Group Leader)
Translate »